Verduurzamingsadvies
voor u

Maatwerkadvies Gebouwen

Een lagere energierekening en milieubelasting, meer comfort en een gezonder binnenklimaat. Vraag een maatwerkadvies aan en verbeter zo de energieprestatie van uw woning of utiliteitsgebouw/bedrijfspand.

Wat is het maatwerkadvies?

Het maatwerkadvies is een op maat gemaakt advies. Hiermee krijgt u inzicht in welke energiebesparende maatregelen u het beste uitvoert. Het maatwerkadvies kijkt daarbij naar de kosteneffectiviteit van maatregelen en maatregelpakketten, waarbij wordt uitgegaan van het echte energiegebruik. Zo verbetert u de energieprestatie van uw utiliteitsgebouw of woning.

De maatwerkadviseur kijkt o.a. naar:

  • Uw energieverbruik;
  • Hoeveel energiekosten u heeft
  • Maar ook naar: aantal bewoners/gebruikers, energiegedrag, rendement installaties, en nog meer.

Het maatwerkadvies heeft een onafhankelijke certificering waarmee de kwaliteit is gewaarborgd.

Voordelen van een maatwerkrapport

Een maatwerkrapport biedt u:

  • Inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen;
  • Inzicht in de kosten, baten en terugverdientijden van maatregelen;
  • Inzicht in de CO2-reductie besparingsmaatregelen uit te voeren;
  • Een overzicht van de huidige energieprestatie van een woning of utiliteitsgebouw;
  • Een goede basis voor het maken van de juiste keuzes;
  • Een eventueel bewijsstuk voor het aanvragen van subsidies.

Maatwerkadvies en energielabel

Een maatwerkadvies is een aanvulling op het verplichte energielabel. Het leidt niet automatisch tot een energielabel, maar de gegevens uit het maatwerkadvies kunt u wel gebruiken voor het bepalen van een definitief energielabel. En andersom ook: de gegevens van het energielabel gebruikt de adviseur voor een maatwerkadvies. Een energielabel is niet vereist als u een maatwerkadvies wilt. Echter vormt het energielabel de nul-meting voor het maatwerkadvies.

Wanneer een maatwerkadvies aanvragen?

Verbouwen of een nieuwe woning of utiliteitsgebouw kopen? Dit is het beste moment om een maatwerkadvies aan te vragen. Het kan ook een rol spelen in de onderhoudsplanning van uw utiliteitsgebouw en zelfs voor uw woning. Met het maatwerkadvies krijgt u inzicht in de oorspronkelijke situatie - vóór het uitvoeren van het maatregelenpakket (het huidige energielabel) – én de situatie na het uitvoeren van het maatregelenpakket (het nieuwe energielabel). Voor beide situaties is het mogelijk een energielabel te registreren. Dit kan nodig zijn als u subsidie aanvraagt. Het energielabel gaat uit van het standaard gebruikersgedrag, het maatwerkadvies is gebaseerd op het persoonlijk gebruikersgedrag.

Maatwerkadvies Woningen Aanvragen


Maatwerkadvies Utiliteit Aanvragen


[bron: RVO]

E-mailen
Bellen