Verduurzamingsadvies
voor u

Maatwerksubsidies

Subsidies bieden financiële steun


Er zijn diverse subsidiemogelijkheden om zowel bedrijven, instellingen als woningeigenaren te ondersteunen bij het verduurzamen van hun gebouwen en het stimuleren van innovaties in duurzame energie.

Subsidies bieden financiële steun voor de integratie van energiebesparende maatregelen, de ontwikkeling van nieuwe energietechnologieën en duurzame energieprojecten.

Hierdoor wordt het aantrekkelijk(er) om te investeren in duurzaamheid met innovatieve technologieën in de toekomst en huidige beproefde technieken waarmee besparingen kunnen worden gerealiseerd. Wij helpen u graag met maatwerkadviezen om optimaal te profiteren van deze subsidies. Niet alleen de projectkosten, maar ook het door ons gegeven maatwerkadvies kan worden gesubsidieerd door het Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Enkele subsidiemogelijkheden

  • Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE): voor verduurzaming van woningen: de subsidie richt zich op woningeigenaren, verhuurders van woningen en ondernemers die willen investeren in duurzame energieoplossingen om woningen te verduurzamen.
  • Energie-investeringsaftrek (EIA): biedt belastingvoordelen voor bedrijven en instellingen die onder de inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting vallen. Een gedeelte van de investeringskosten kan worden afgetrokken van de winst.
  • Subsidieregeling Verduurzaming VvE’s (SVVE): bedoeld voor Verenigingen van Eigenaren, woonverenigingen en wooncoöperaties die hun gebouwen willen verduurzamen.
  • Duurzame Maatschappelijke Vastgoed (DUMAVA): de subsidieregeling Duurzaam Maatschappelijk vastgoed is bedoeld om eigenaren van maatschappelijk vastgoed te stimuleren om verduurzamen.

Maatwerkadviezen

WP KOOLEN is gediplomeerd maatwerkadviseur volgens de BRL 9500, BRL 9500-MWA en de NTA 8800 in het opstellen van maatwerkadviezen voor woningen en utiliteitsgebouwen/bedrijfspanden die u helpen om gebruik te kunnen maken van deze subsidies. In deze maatwerkadviezen wordt omschreven welke maatregelen afgestemd zijn op klachten en wensen voor het gebouw, haar bewoners en gebruikers. En wat de investeringskosten zijn en in hoeveel jaar de maatregelen ook weer terugverdiend zijn.

Heeft u naar aanleiding van deze informatie over Maatwerksubsidies nog vragen voor uw woning, bedrijf, instelling of opdrachtgever, dan kunt hiervoor gemakkelijk contact opnemen middels het contactformulier en met het hierbij genoemde telefoonnummer en/of email. U kunt ook gebruikmaken van het aanvraagformulier voor het aanvragen van een dienst of interim.

E-mailen
Bellen