Verduurzamingsadvies
voor u

Energieveiligheid

Brand in woning, hiermee onbewoonbaar.


Energie is een fundamentele natuurkundige grootheid, dat is een meetbare eigenschap van een natuurkundig verschijnsel. Eén van de belangrijke eigenschappen van energie is dat die steeds van de ene vorm in de andere kan worden omgezet. Via distributie aansluitingen komt energie in de vorm van (elektro)magnetische energie (elektriciteit), chemische energie (gas) of thermische energie (warmte) binnen in een gebouw. Daarnaast wekken gebouweigenaren en huurders zonne-energie op met zonne-boilers en PV-panelen (zonnepanelen). Energie is daarmee een belangrijke levensbehoefte.

Wat we niet willen is dat energie als levensbehoefte een gevaar wordt voor levens en daarmee in levensgevaar kunnen komen. Over PV-panelen leest en hoort met in de media regelmatig over de branden die daardoor ontstaan. En branden in gebouwen krijgen vaak de oorzaak "kortsluiting", omdat de oorzaak niet altijd achterhaald kan worden.

Bij energieveiligheid gelden dan ook oude gezegdes "Voorkomen is beter dan genezen" en "Vreemde ogen dwingen". Energieveiligheid is er voor u en uw gezin, uw medewerkers en bezoekers met hun gezinnen.

Een specialist van WP KOOLEN onderzoekt hoe uw woning (woningeigenaar), bedrijf of instelling georganiseerd is op het gebied van energieveiligheid.  De specialist heeft elektrotechnische-, werktuigbouwkundige- en energieprestatie-opleidingen met ervaring.

Heeft u naar aanleiding van deze informatie over Energieveiligheid nog vragen voor uw woning, bedrijf, instelling of opdrachtgever, dan kunt hiervoor gemakkelijk contact opnemen middels het contactformulier en met het hierbij genoemde telefoonnummer en/of email. U kunt ook gebruikmaken van het aanvraagformulier voor het aanvragen van een dienst of interim.

E-mailen
Bellen