Verduurzamingsadvies
voor u

Energiekostencontrole

Energiekostencontrole


In welke sector u ook actief bent, energie speelt een belangrijke rol in uw kosten. Al sinds de liberalisering van de energiemarkt, het inwerking treden van energiewetten en –codes, de diversiteit aan energieaanbieders, is de energiemarkt er zeker niet transparanter op geworden. Daarnaast bent u ongetwijfeld ook geconfronteerd met de administratieve gevolgen van deze ontwikkelingen en de onevenredig snelle stijging van uw energiekosten.

Allemaal factoren, waarop u geen directe invloed heeft. Maar tegelijkertijd bent u wel verantwoordelijk voor de naleving en invulling van de wettelijke kaders en regels, energiecodes, wetten, enz. En dat levert een kostenpost op, die binnen uw bedrijf/instelling in vele opzichten een steeds belangrijkere plaats inneemt.

De wereld draait mede om energie. De economie kan niet zonder. Dit hebben we in 2023 ondervonden met snel stijgende energieprijzen en daarop volgende hogere prijzen in food en non-food producten. Tegelijkertijd werd er de rem op energieverbruik gezet door bedrijven/instellingen en consumenten. Met als resultaat dat minder gas en elektriciteit werd verbruikt wat weer een positieve bijdrage gaf aan vermindering van de stikstof.

Ondanks dat er steeds meer hernieuwbare energie met zonne- en wind-energie opgewekt wordt, wordt er steeds meer energie verbruikt. Het is daarom een constante strijd om energie te besparen. Die constante aandacht hiervoor kost energie! En u kan deze energie beter voor uw kernactiviteiten gebruiken. Daarom kan het een uitkomst zijn deze energie-aandacht uit te besteden aan specialisten waar energiebeheer dagelijkse activiteiten zijn.

Tijdens de energiekostencontrole worden verschillende facturen gecontroleerd. De energiekostencontrole wordt u aangeboden op basis van:
  • No Cure No Pay

Deze dienstvorm heeft de voorkeur bij veel bedrijven en instellingen. Vooral in situaties waarin niet zeker is of er daadwerkelijk mogelijkheden zijn, is deze aan te raden.

  • Vaste prijs

Deze dienstvorm heeft veelal de voorkeur bij bedrijven en instellingen waarbij er vooraf bijna met zekerheid vanuit gegaan kan worden dat er mogelijkheden zijn.

Heeft u naar aanleiding van deze informatie over Energiekostencontrole nog vragen voor uw bedrijf, instelling of opdrachtgever, dan kunt hiervoor gemakkelijk contact opnemen middels het contactformulier en met het hierbij genoemde telefoonnummer en/of email. U kunt ook gebruikmaken van het aanvraagformulier voor het aanvragen van een dienst of interim.

E-mailen
Bellen